Glaspanelen
[Zwart geïnkte platen met tekeningen erin gekrast, vanaf 2008]

Buitenhuis
Met een kas in het bos van Tubbergen als basis heb ik een installatie gemaakt over de spanning tussen binnen- en buitenruimte. In de tekeningen wordt die spanning letterlijk tastbaar (Glasrijk 2012, Tubbergen).

     

Prooidieren

 

De teruggeefjas
Net als iedereen heb ik wel eens dingen geleend en vergeten ze terug te geven. Om eens en voor altijd schoon schip te maken bedacht ik een teruggeefjas; een grote jas als een tipi met vele binnenzakken voor alle geleende objecten. Die jas is de totem waaromheen ik de mensen die ik nog wat schuldig ben verzamel. De jas hangt tegen een achtergrond van een op zwart glas getekende 'alternatieve kruisweg'. (Hier&Daar 2009, MU Eindhoven en KOP Breda)

 

Dagboek van de dood
Voor dit werk heb ik ‘Everything is illuminated’ van Jonathan Safran Foer gelezen en heb ik geluisterd naar de belevenissen van Jan Wolkers op Rottumerplaat. De beelden die dit bij me opriep in combinatie met mijn eigen ervaringen in die periode, heb ik in mijn ‘dagboek’ gekrast. (2008)

2   3   

Dagboek van de eenzaamheid
In een zelfgekozen periode van verstilling en bezinning heb ik ‘The human factor’ van Graham Greene gelezen. De beelden die dit boek in combinatie met mijn eigen gedachten opleverde, heb ik in mijn ‘dagboek’ gekrast. (2008)

     

Glasrijk Tubbergen 
     
Brabantprestatie NBKS Breda


 

 

Betty Orange: Ik vind mezelf heel intelligent en wil vliegen Zilli Frish: Ik ben manager, haast overwerkt en probeer tot de kern van mijn organisatie te komen Raghad El-Bahhady: I am a physicist, specialised in aerodynamics. I come from Syria